ventilation

Kan man godt kravle i en skakt med ventilation?

Kan man godt kravle i en skakt med ventilation?

Du har sikkert set en hel masse film, spillet spil eller lignende fiktion, hvor det bliver en nødvendighed og faktisk en del af plottet, at hovedpersonen eller ligefrem nogle monstre befinder sig oppe i ventilationsskakten.

Her er de præsenteret som nogle firkantede skakter af metal, der er sat sammen i forlængelse af hinanden og ofte løber lige under loftet eller oppe under loftet.

Det virker måske umiddelbart logisk, for desto større plads, der er, desto mere luft må der jo komme omkring, men er det ikke påfaldende, at der er så mange skakter, der kanter sig rundt som labyrinter i bygninger, hvor man helt ubemærket kan komme hen i andre rum, der ellers er låst?

Og så er der rister, hvor man lige kan kigge ned i andre lokaler, og den eneste hindring, man støder på, er nogle sløve propeller, der skal gøre det ud for at sende frisk luft omkring i denne etage eller ligefrem hele bygning.

Mest imponerende er det jo, at der kan være plads til så mange mennesker deroppe, som der kan holde dem oppe, uden de braser ned – det virker jo som om, de er skabt til formålet.

Vi håber næsten, at du kan regne ud, at dette ikke har noget med moderne ventilation at gøre, og at det er noget, der er skabt til fiktions verden, der gør det belejligt og meget passende hertil.

Det er faktisk det samme som, at man kan løfte loftet af en elevator og kravle ud – det er virkelig sjældent, at dette faktisk kan lade sig gøre i virkeligheden.

Nej, hvis du skal have installeret korrekt ventilation, der kan egne sig til mange forskellige bygninger og etager, som er effektivt, så er det med at få fat i for eksempel http://alad-vvs.dk/plumbing-services/ventilation/ 

Selvom vi er vokset op med så meget fiktion, så skal man ikke sætte det i lighedstegn med virkeligheden.