alkoholbehandling

Modtag behandling for dit alkoholmisbrug

Modtag behandling for dit alkoholmisbrug

advertorial

Danmark har et meget afslappet forhold til alkohol. Så snart to personer eller flere mødes, skal der ofte alkohol på bordet, og det er ikke velanset at sige nej tak. Det er ofte kun accepteret, hvis man er gravid eller skal køre bil.

Derfor er det desværre ofte nemt at få et misbrug af alkohol og her er der flere måder at få hjælp på et af landet mange behandlingscentre. Det er gratis at få en behandling af alkoholmisbrug på en af de mange centre, der findes rundt omkring i Danmark. Det skyldes at man ser et misbrug som en sygdom, på lige fod som en influenza.

alkoholbehandling

Helhedsorienteret behandling

I dag, modsat tidligere, ved man at det ikke er nok at behandle en misbruger med en afgiftning. At et misbrug ofte har andre årsager. Derfor er en behandling i dag mere omfattende end en afgiftning og et glas af antabus. 

Der kigges blandt andet på de bagvedliggende årsager til misbruget. Der arbejdes også med at få et godt forhold til familien, hvis der ikke længere er kontakt. Det skyldes at kontakt med familen er med til at holde en ædru, når ens behandling er slut og dagligheden begynder.

Ved siden af afgiftning og snak med en behandler er der også fokus på hvad der skal ske når dagligdagen begynder. Som regel skal en misbruger starte forfra. Ny bolig, nye venner, nyt job og den tid der ellers er blevet brugt på ens misbrug skal udskiftes med nye og sundere aktiviteter. Det er her at behandlingscenteret træder ind. Det kan være mere end hårdt at starte forfra og her yder behandlingscenteret ind og hjælper. 

Det kan være alt fra at hjælpe med at skrive en jobansøgning, til at finde en bolig. Det kan også være at finde nye og sunde fritidsaktiviteter.