Havetraktor eller robot plæneklipper

Skal jeg vælge en havetraktor eller en robotplæneklipper?

Skal jeg vælge en havetraktor eller en robotplæneklipper?

Der er ikke noget flottere end en friskslået og grøn græsplæne. Det er noget gartnere drømmer om, og det gør du nok også selv, hvis du har have. Det kan dog være et møjsomt arbejde at komme derhen, hvis du ikke har det rette værktøj. Derfor kommer spørgsmålet om, hvilken plæneklipper du bør have fat i.

Det kan være et overvældende marked, for der er mange typer og størrelser og det bliver hurtigt uoverskueligt. Overordnet er der tre typer; robotplæneklipperen, den håndholdte som du nok kender, og en havetraktor.

Læs evt. mere på husblog.dk

Robotplæneklipperen

Robotplæneklippere og robotstøvsuger er blevet meget populære over de seneste par år. Det er helt sikkert den nyeste teknologi på markedet. Det er også smart, da den katalogisere græsplænen og derfor sikrer, at græsset bliver slået flot og præcist. De er elektriske og når du først har indstillet dem, kan de slå græsset helt selv og kører over for at blive opladet. Det er altså en nem måde at få slået græs, og du skal nærmest ikke gøre noget.

Det er dog ikke en billig investering. Det koster gerne 5.000 kroner, hvis du vil have en god en. Der skal du også være bevidst om, at du skal købe en større og bedre en, hvis din græsplæne er stor.

Havetraktoren

Hvis du ejer et hus med en stor have, er det ofte havetraktoren, som er den bedste løsning. Ofte vil den have en slæbebro eller sløjfe, hvilket giver dig mulighed for at have en havevogn med på slæb. Havetraktoren er god til at skære store græsarealer, trække trailere med blade, ukrudt og jord osv. 

Den er altså god, fordi den er nem og hurtig. Du sætter dig ind i traktoren, tænder den og kører frem og tilbage, indtil du har en flot græsplæne. Dette er dog heler ikke en billig mulighed, og du vil også skulle bruge lidt mere tid på det, end med en robotstøvsuger.