alkoholbehandling

Slip misbruget med en alkoholbehandling

Slip misbruget med en alkoholbehandling

Har dit forbrug af alkohol for længst overskredet sundhedsmyndighedernes anbefalinger? Føler du dig ude af stand til at klare hverdagen uden en sjus fra morgenstunden til at vågne på, en bajer om aftenen til at falde i søvn på – og et vist antal genstande spredt ud over hele dagen? Og er du begyndt at overveje, om dit alkohol forbrug måske er gået hen og blevet en anelse problematisk?

Så er det nu du skal reagere. Har du udviklet et alkohol misbrug – og dermed blevet alkoholiker – går det nemlig kun én vej. Og om ikke så forfærdelig længe vil du være ude af stand til at erkende dit problem, endsige gøre noget ved det.

Jeg er alkoholiker – hvad gør jeg?

Når du først har erkendt, at du rent faktisk har et problem med et overdrevet indtag af alkohol, er det bare om at smede mens jernet er varmt.

Først og fremmest er det vigtigt at forklare dine nærmeste – kæreste, ægtefælle, familie og venner – at du har et problem, og at du ønsker at gøre noget ved det. Det er slet ikke sikkert, at de har været klar over det. Et alkohol misbrug er nemt at skjule i et samfund, hvor alkohol er så indgroet en del af vores sociale kultur, og hvor man kan købe alkohol i stort set alle butikker. Det kan også være, at de nærmeste har haft en mistanke, men ikke har turdet reagere på den af frygt for afvisning.

Under alle omstændigheder vil dine venner og din familie med overvejende sandsynlighed gerne hjælpe dig ud af dit misbrug. Her bør I alle være opmærksomme på, at afvænning ikke er nogen nem sag, og derfor skal varetages af professionelle.

Du kan altid kontakte Behandlingscenter Stien med henblik på hjælp til afvænning – læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/